تاریخ انتشار : 5 آذر 1392 20:16

انتقاد دیده بان حقوق بشر از امکان احیای مجازات سنگسار در افغانستان

در پی انتشار خبر احتمال احیای مجازات سنگسار در افغانستان، دیده بان حقوق بشر آن را اقدامی تاسف بار دانست.

elnashra4.jpg8.jpgبه گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: یک گروه کاری از سوی وزارت دادگستری افغانستان در حال بررسی پیش نویس قانون جزای جدید این کشور هستند که در آن به جرایم اخلاقی از جمله «زنا»‌ رسیدگی می‌شود. بر اساس این پیش‌نویس در صورتی که زنان و مردان متاهل دست به این کار بزنند به سنگسار در ملاء عام محکوم خواهند شد.

این سازمان از حامیان بین‌المللی افغانستان، به ویژه آن‌هایی که از روند اصلاحات قانونی این کشور حمایت می‌کنند خواست تا رئیس جمهور این کشور را برای به تصویب نرساندن این قانون تحت فشار قرار دهند.

براد آدامز سرپرست حوزه آسیا در دیده بان حقوق بشر گفت: بسیار ناراحت کننده است که پس از گذشت 12 سال از حکومت طالبان، دولت کنونی افغانستان قصد دارد مجازات سنگسار را احیاء کند. وی از حامد کرزای رئیس جمهور این کشور خواست تا با پایبندی به حقوق بشر با این طرح مخالفت کند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، مجازات سنگسار پیش از این در سال‌های 1990 تا 2001 و در زمان حکومت طالبان در افغانستان اجرا می‌شده است. پس از سقوط طالبان دولت جدید این کشور به کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان پیوست که بر اساس آن‌ها چنین مجازاتی ممنوع و غیر ضروری است و جزو مجازات‌های خشن محسوب می‌شود.

کنوانسیون بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی که افغانستان از اعضای آن به شمار می‌آید به کشورها اجازه می‌دهد که برای جرایم بسیار سنگین و جدی مجازات اعدام صادر کند که « زنا» جزو‌ آن‌ها نیست.

براد آدامز در پایان ضمن تاکید بر نامناسب بودن مجازات سنگسار و غیر ضروری دانستن آن، از جامعه بین‌الملل و حامی افغانستان و به ویژه دولت این کشور خواست تا مانع از احیای دوباره این گونه احکام در جامعه افغانستان شوند.